Free shipment in The Netherlands
From € 100,-
Customer service
Tel 074-8511901
Register
New customer
Search
O
Call Progenion
Tel.074 - 8511 901

Etherische olie Hazelnoot

Etherische olie Hazelnoot

Odor Hazelnut
30ML
Aromatic oil
Suitable for aroma evaporators
Suitable for humidifiers
4,95
incl. 21% tax
In stock, delivered the next day wen ordered before 17.45 on business days

Etherische olie Hazelnoot

(deze olie is speciaal geschikt voor onze luchtbevochtigers met aromaverdampers)
De hazelnootstruik, Corylus avellena, komt vermoedelijk oorspronkelijk uit Griekenland. Inmiddels komt de hazelaar in het wild en in cultivatie in heel Europa voor, maar vooral in Turkije wordt de hazelaar op grote schaal geteeld.
De hazelaar kan als boom wel 12 meter hoog worden en heeft ronde toegespitste bladeren met een korte steel. De mannelijke katjes bloeien vanaf februari. Door de helmachtige vorm van de noot, noemden de Grieken hem Corylus, wat voor hen hoed of helm betekent. De hazelaar was er waarschijnlijk al in het begin van de mensheid, zo blijkt uit fossiele bladafdrukken. De noot werd toen vermoedelijk ook al gegeten.
Onze Germaanse voorouders zagen de hazelnoot als symbool voor vruchtbaarheid en seksualiteit. De voedzame noten zouden hun kracht overdragen door ze te eten en ook geplant als boom. In mythen zouden veel hazelnoten in de herfst leiden tot de geboorte van veel buitenechtelijke kinderen in het volgende jaar. En als de noten bij het roosteren door het vuur sprongen, betekende dit een ontrouw geworden geliefde.
Ook bij de oude Grieken speelde de hazelaar bij vruchtbaarheid een rol en werden de noten bij huwelijken als geluksbrengers gestrooid. Voor de Kelten en Vikingen was de hazelaar een heilige struik die beschermde tegen heksen en boze geesten. Om die reden mocht de struik bij geen enkel huis ontbreken (net als de vlier). Ook zou de hazelaar beschermen tegen blikseminslag, omdat het hout energiestromen zo goed geleidt.
De Keltische en Germaanse priesters gebruikten het hout voor het snijden van hun toverstaven en wichelroeden vanwege z’n geheimzinnige voorspellende kracht. Ook zouden hazelaartwijgen slangen weren.

Hazelnoten

De noten hebben een hoog gehalte aan vitamine E, B1 en B2, maar zijn ook rijk aan calorieën. Dat geldt dus ook voor de hazelnootolie die uit de noten wordt geperst. Daarbij leveren 2 tot 3 kilo noten 1 kilo olie op. De olie wordt behalve in huidverzorgingsproducten ook gebruikt in olieverf, in de parfumindustrie en de levensmiddelen industrie.

Werking

De goudgele, nootachtig ruikende, plantaardige hazelnootolie is een nietdrogende olie, wat betekent dat ze 20% meervoudig onverzadigde vetzuren bevat. Door het hoge gehalte aan vitaminen (A, B, B2, B3 en C) en mineralen leent de olie zich uitermate goed voor het verzorgen van alle huidtypen, maar bij uitstek van de gevoelige, droge of oudere huid. Hazelnoot versterkt en voedt de huid en bevordert de elasticiteit. Ook bevordert ze de huidstofwisseling en heeft ze een zuiverende en hydraterende werking. Ze wordt snel in de huid opgenomen en heeft een natuurlijke zonbeschermingsfactor van 3-4. De weefselversterkende en adervernauwende werking maakt de olie goed bruikbaar bij de verzorging van couperose en spataderen. Ook biedt inwrijven van de olie verlichting bij luchtwegproblemen.

Gebruik

Hazelnootolie is puur of in mengsels te gebruiken bij luchtwegklachten, hoest, schilferige huid, eczeem, droge of geïrriteerde huid, couperose, spataderen en aambeien. Ze is zonder problemen rond de ogen te gebruiken en ook bij wondbehandeling toe te passen.
Het is een heerlijke massageolie, die zich goed laat mengen met andere vette oliën en essentiële oliën.
Verder is hazelnootolie een lekkere, gezonde en voedzame spijsolie in salades en groentegerechten.

Als geur voor de woning past de notengeur vooral goed bij de kersttijd. Voor het verdampen van de olie zijn de Progenion luchtbevochtigers c.q. verdampers bij uitstek geschikt.

Specs

Odor Hazelnut
30ML
Aromatic oil
Suitable for aroma evaporators
Suitable for humidifiers

Reviews

0 review
Progenion Nederland
Ambachstraat 2
7622 AP Borne
Tel: 074 - 851 19 01
E-mail. info@progenion.nl
https://www.progenion.nl
Where to buy?
Chat with the customer service
Progenion is online offline
Welcome to customer service.